Drengerøvstur på 1. klasse!

Tydeligvis inspireret af det kendte amerikanske bilræs; Gumball 3000, er der netop blevet afviklet en dansk pendant; Cool Car Race 3000. Turen gik fra Aalborg over Hamburg til København.

Ikke helt så mange biler, ikke helt så lang en strækning og ikke helt så store stjerner.
(David Hasselhof FTW)

Til gengæld var det en tur, der rystede danske bilentusiaster, iværksættere og forretningsfolk sammen og gav en oplevelse, som ikke vil blive glemt.

Velgørenhed
Jeg interesserer mig egentlig ikke særligt meget for biler, men takkede med det samme ja, da muligheden for en drengerøvstur, i velgørenhedens tegn, bød sig.

Turen skulle gøre opmærksom på Cool Car Race, et løb, der foregår i Aalborg i september måned, og sidste gang indbragte 400.000 kr. til diverse velgørenhedsprojekter; Familier med Kræftramte børn, Sonja’s Børnehjælp og Veteranhjemme i Aalborg.
Kombineret med omtale, skulle den her tur også skabe et mindre overskud til velgørenhed.

Her under lidt indtryk, billeder og video fra turen. Klik på billeder for fuld størrelse.


Det startede kaotisk!
Som de fleste af jer ved, lukkede Cimber biksen ned.
Dem, skulle min “partner in crime”, Oliver Bjerrehuus og jeg have rejst med, men med et krak, et døgn før afgang, var flybilletter mistet og der var naturligvis fuldt booket, på alle andre fly.

Vi skulle være i Aalborg fredag kl 9.00 og uden mulighed for at komme af sted før, var planen endt med, at vi skulle køre fra København kl. 5 om morgnen!! Det havde selvfølgelig været MEGA nederen, når vi efterfølgende skulle sidde i en bil det meste af dagen.

Heldigvis lavede arrangør og god ven Jacob Risgaard et exceptionelt godt move. Det viser sig, at han har en god forbindelse til North Flying – et privat flyselskab, der tilfældigvis havde en tur fra KBH torsdag kl. 23.00. I Privat-jet, ja tak, den ville vi gerne med!!

Glade som små børn, foran Privat jet

Popper champagne på fly
Det er til dato den fedeste flyvetur jeg har været på.

Efter 35 minutter i luften (hurtigere end en stor flyver??) og en flaske champagne ombord, ankom vi til Aalborg, ogkørte til vores hotel, hvor vi skulle sove i ske.

Afgang
Vi skulle møde kl. 9.00 på Nørresundby Torv, hvor løbet skulle starte. En kombination af, at det var blevet sent og det faktum, at Oliver IKKE er morgenmenneske gjorde, at vi i bedste Rock’n Roll stil ankom en halv time for sent. (Det er ikke fedt, jeg beklager). Til gengæld var der dukket omkring 1000 mennesker op, der ville se de fede biler og sende os af sted. Solen skinnede, og stemningen var i top.

Mange mennesker var mødt op på Nørresundby torv. Billed fra 112 Nord.

Oliver, Jacob og jeg var på scenen hvor vi gøglede lidt rundt for de fremmødte.

 

Billed fra Nørresundby avis, foran den bil, jeg egentlig skulle have kørt med.

Ferrari 355 F1
Meningen var egentlig, at Oliver, jeg og en fyr, der hedder Jonas, skulle køre sammen i en alt for stor BMW 760I.

Men da jeg fik muligheden for at starte turen i en Ferrari 355 F1 i selskab med en gammel ven Mark Nielsen, så benyttede jeg chancen og stak af fra de andre, og det skulle senere vise sig at være en god beslutning…

Det er svært ikke at grine, når speederen bliver trådt i bund, i feltets mest larmende bil, specielt når det sker i en tunnel.

Uheld
Var der heldigvis ikke mange af, der var dog en lille detalje, og det var, at Oliver og Jonas løb tør for benzin!? Altså helt tør – knastør som en ørken, en nonne, en kiks. Det gjorde, at vi var et par biler, der blev nødt til at vende om og komme dem til undsætning.

Redningsholdet er ankommet for at “redde” Jonas og Oliver

Du kan se et lille klip fra episoden her::

Pitstop
Vi gjorde et kort stop i Vejle og tog videre til Fredericia, hvor der var gang i “Fast and Furious” show. Her tog en flok letpåklædte plastikpiger imod Cool Car holdet. I et desperat forsøg på at få en smart dragt som deres, posede jeg ved siden af dem – jeg fik ingen! Og følte mig ikke velkommen i det photoshoot de havde gang i.

Jeg ved det … Jeg er en skank!

Vi tog en tur rundt i manegen foran et talstærkt publikum, der trodsede det kolde og våde vejr.

Tyskland
Turen gik videre til Hamburg og med fri hastighed på den tyske mortorvej blev der “strukket ben”, som man siger i de kredse. Her gik det op for mig, at en Ferrari rent faktisk kører hurtigere end min Focus. I klippet her, 250 på tysk motorvej var vi næsten oppe på vores tophastighed. Der var åbenbart et par af de andre, der kom op på 300 kmt. Ja, det er tosset! Men vi kom hurtigt frem.

Efter vi ankom til vores hotel, gik turen videre til en super lækker restaurant, hvor deltagerne for alvor blev rystet sammen. Vi var et par stykker, der undrede os over, at der var to forretter (=fisk) og ingen hovedret? (=bøf)!?

Der blev spist fisk!

Blå øjne
Turen gik efterfølgende på en ret tjekket natklub, anede ikke at Hamburg har den slags.

Det var sjovt bortset fra, at dagen efter, vågnede Oliver op med et blåt øje og Mark ikke kunne finde sit tøj. De to ting havde ikke noget med hinanden at gøre, eller havde de…??

Oliver flasher sit øje

Kolding
Turen gik til Kolding, og jeg skiftede igen bil, til den store flyder aka BMW et eller andet, i håb om at få en ekstra portion søvn. Det lykkedes ikke!

Solen skinnede, da vi ankom til Kolding Storcenter, der var forholds mange mennesker, og der blev lavet lidt presse til diverse medier, incl. Jyllands posten, der fulgte hele turen. I anledningen af et interview til en lokal avis, lånte jeg Jacob’s bil, og bildte dem ind at det var min.

I JR’s Ferrari

Hvidt lyn!
Vi skulle videre til København, og som flere gange tidligere skiftede jeg bil, denne gang til Magnus’ Lamborghini Gallado.

Det var min første tur i en Lamborghini og endnu en af turens fede oplevelser. Magnus var en af turens nye venner; en inspirerende ung mand, så vi talte idéer i ét væk – fra Kolding til København, når ikke lige vi skulle køre ræs mod nogle af de andre.

Lamborghini ride, set ude fra

 

Den slags biler bruger åbenbart meget benzin?

Over Storebælt i hælende på et par Ferrari’s

Tivoli
Var sidste destination- forinden havde vi besøgt en bilforhandler på Nørrebronx, der havde et stort udvalg af biler og selvfølgelig havde et håb om, at en eller flere af turens deltager kunne blive fristet til en ny Bentley, Lamborghini, Porsche eller hvad ellers de havde på deres gigantiske lager.

Da vi ankom til Tivoli, parkerede vi foran Tivolis koncertsal. Godt udkørte efter mange tilbagelagte kilometer, spiste og varmede vi op til den store finalefest. Den var god!

Udsyn fra toppen af koncertsalen.

 

Holdet der var med på Cool Car Race 3000, bestående af drengerøve i alle aldre.Foto: Morten Skovgaard

Tak til alle, der deltog og hjalp til.
Det var en super fed oplevelse og håber på, at det kommende Cool car ræs (September, Aalborg) indbringer en masse penge til et godt formål eller to, kan kun opfrodre til, at man kigger forbi og bakker op om det gode initiativ, hvis man er i nærheden.

Hvis du skulle have lyst til at læse mere, kan du finde info her: www.coolcarrace3000.com

 

Begejstring

Selvfølgelig var det et par fynboer, der vandt

 

Feltets smukkeste bil