E-sport har været her længe!

Jeg bliver sådan lidt træt når jeg ser og hører e-sport omtalt som et nyt fænomen …

Det har eksisteret længe, der er bare først kommet “penge i lortet” nu.

Vi har også altid haft spillere, der har gjort det godt – både på den danske og internationale scene, men igen; Nu er økonomien kommet til at drive e-sport og skabe opmærksomhed i medierne, hvilket er super fedt!

Man kan håbe på at mange flere hopper ombord og bakker op om en scene hvor Danmark på spillerniveau er ret godt repræsenteret, til trods for landets størrelse.

Så kan det være, at vi her i Danmark,
kan komme op på niveau med, hvad de har præsteret i Sverige, Tyskland, etc. gennem mange år og hvem ved, måske endda overgå dem. Det er i hvert fald dejligt at se, at store firmaer tager det seriøst, og ser det som en god forretningsmulighed, nu gælder det så om at bevise, at der rent faktisk er gode muligheder i e-sport og derfor er det naturligvis også vigtigt, at alle de her nye interessenter får den rigtige rådgivning, så scenen bliver endnu stærkere.

Min bog om e-sport – basisviden om forskellige e-sports discipliner.

Mon ikke også den seneste interesse
har noget at gøre med, at beslutningstagerne, i de forskellige selskaber, i langt højere grad er vokset op med spil og har en bedre forståelse for mulighederne, end det var tilfældet for 10-15 år siden?

Hvor jeg trods alt havde held med at overtale dk4 til at lege med (hvilket faktisk var mit startskud til at arbejde med spil). Selvom projektet allerede den gang havde mange, der så med, primært unge mennesker, blev det lukket ned efter en begrænset levetid, da den tids beslutningstagere ikke havde nok kendskab til hvilke muligheder spiluniverset rummede.

PS. Jeg forstår ikke,
at nogle omtaler det som e-gaming? …elektronisk spil? Det er okay når eksempelvis et betting-site skal lave en produkt-kategori, men jeg forstår ikke når “kloge hoveder” på TV, radio, etc. omtaler det som e-gaming, i stedet for e-sport, hvilket jeg har overhørt de sidste par dage. Nu ved jeg godt nogle vil brokke sig over, at det bliver kaldt sport, men det er et andet indlæg til et senere tidspunkt.

Der er MEGET mere om spil på: www.pixel.tv