eSport i fokus

ESport har altid haft en stor plads i mit hjerte og var en af årsagerne til, at jeg kom i gang med at formidle viden om elektroniske spil. Jeg var nok for tidligt på den da jeg fik det på TV til at starte med 🙂 Nu føler jeg mig dog overbevist om, at tiden er inde.

Troen på, at elektronisk- sport tager fart nu, bygger jeg på, at vi her i Danmark har fået flere dygtige spillere – det giver mere opmærksomhed; opmærksomhed tiltrækker sponsorer; sponsorer giver endnu bedre spillere; dygtige spillere giver endnu mere mediedækning og den “snebold” er begyndet at rulle. Vi får også konstant en større gruppe af mennesker, der har forståelse for, hvad eSport egentlig er. Flere personer drevet af entusiasme, politiker, organisationer, der sætter eSport i system og turneringer, der konstant bliver afviklet mere professionelt, tager til.

Ser vi på vores nabolande som Sverige og Tyskland har de allerede været i gang et par år, præmiepuljerne i eSports mesterskaber vokser konstant og henvendelser fra interesserede firmaer er steget gennem det sidste år.

Største udfordring lige nu er, at erhvervslivet i Danmark og de danske mediehuse, ikke har indsigt nok i folk, der dyrker og følger eSport, derfor ved de heller ikke hvad de går glip af. Omvendt har folk omkring eSport haft svært ved (og har det stadigvæk) at præsentere eSports-scenen og mulighederne, der kunne ligge her, for de rigtige beslutningstagere.

Sådan så det ud dengang

INSIDE
På Pixel.tv har vi et område dedikeret til eSport, som vi kalder for INSIDE, hvor vi forsøger at skabe mere opmærksomhed omkring elektronisk sport og på den måde gøre snebolden til en endnu større snebold. (for lige at blive i billedesprog).

På sigt vil vi åbne for flere aktiviteter – uanset om man betragter sig selv som hygge-gamer eller gerne vil eSport på et mere professionelt plan. Det kræver partnere, der vil involvere sig i eSport, heldigvis er det lykkes at få nogle med ombord, der bakker op om projektet, men der er naturligvis plads til flere.

Det fede er, at det virker som om, at Danmark er klar til eSport. Jeg kan ikke huske tallet på hvor mange gange jeg er løbet panden mod en mur, i mit forsøg på, at få overbevist forskellige folk om hvilket potentielle, der er i eSport og andre har gjort det samme.
Heldigvis virker det til, at det er blevet lidt nemmere, og at erhvervslivets interesse for at involvere sig i eSport er større nu, end nogensinde.

Jeg er desuden overbevist om, at mange større mediehuse vil lave deres mere eller mindre vellykkede forsøg på en eSports satsning i et forsøg på, at få spilentusiaster og et ungt publikum, tilbage på TV, til magasinerne, etc..
Nogle af dem vil bruge alt for mange ressourcer og fejle, fordi de er drevet af de imponerende tal eSport kan fremvise, men mangler kendskab. Andre har indsigt eller allierer sig med nogle, der har og vil forhåbentlig være med til at drive scenen.

Se også: Vi ses INSIDE

Funfact: Søren Bjerg, der vil nok er Danmarks bedste LoL spiller, bliver fulgt af flere mennesker på Twitter end de førende fodboldspillere i Danmark som f.eks., Nicklas Bendtner og Christian Eriksen. Søren, har i øvrigt haft sin Twitter profil et år mindre end de andre.

En ting jeg er helt sikker på er, at eSport er kommet for at blive og vil blive meget større end det, vi kender til i dag og jeg/vi vil gøre hvad vi kan for at give eSport den opmærksomhed som det fortjener.

Som altid se www.pixel.tv for mere indhold om spil, film og gear.