Ugens spil – Uge 20 – Diablo III

Genre: Action/ rollespil
Platform: PC/ Mac
Aldersmærkning: 16+

Første gang man så Diablo  var i 1996 hvor Blizzard (firmaet bag) introducerede os for en ny måde at spille rollespil på. Siden den gang har Diablo fået en dedikeret og trofast fanskare, der gør, at man nu mere en 10 år efter sidste Diablo-udgivelse kan udgive Diablo III.

Der er tale om et actionfyldt rollespil, hvor du i bedste hack’n’slash stil kæmper dig igennem et utal af fjender og indsamler, hvad du finder af våben, udstyr, penge og andre spændende sager i et eventyrligt univers.

Historien i Diablo III foregår 20 år efter det sidste spils handling, og du skal tilbage hvor det hele startede nemlig til byen Tristram, hvor helvede igen er løs (bogstavelig talt).

Du skal være online
Du kan vælge mellem fem forskellige karakterer, der har hver deres unikke features. Der er Witch Doctor; en ny race, der blandt andet er dygtig, når det gælder om at kaste forbandelser.

Den mere hårdtslående Barbarian, der for nogle vil være en gammel kending. Mit valg endte på en Wizard, der er i besiddelse af forskellige troldoms-skills, og derfor kan skyde med ild, fryse fjender til is og andre herligheder.

Hvis du er til angreb fra distancen, skal du måske springe ud som Demon Hunter, og sidst men ikke mindst kan du spille Monk, der har sin helt egen kampstil; hurtig og effektiv som en ninja.
En af de nye ting ved Diablo III er, at man skal være online hele tiden. Det gør Blizzard blandt andet for at undgå piratkopiering. For os spillere gør det dog lidt mere udfordrende, når der eksempelvis skal spilles på transporten, og der ikke lige er nogen dækning, og jeg er sikker på ,at der er flere som mig, der har bandet og svovlet over ikke at kunne komme på serveren, da der simpelthen har været for meget pres på. Man skulle ellers tro, at Blizzard var forberedt på at rigtig mange mennesker gerne vil på!?

Tjen rigtige penge på at spille Diablo
Det mest kontroversielle og spændende er det nye tiltag kaldet ‘Auction house’, hvor der kan handles for rigtige penge.

Det vil sige, hvis du for eksempel finder et helt fantastisk våben, som du godt kan undvære, kan du gå ind og tjene rigtige penge på det. Det bliver spændende at følge med i og se, om der kommer ‘Goldfarming’, som man har set det i WoW, hvor nogle ser det som en vej til at få smør på brødet.

De mange forskellige muligheder i spillet gør, at Diablo ved første øjekast kan virke lidt uoverskueligt, men har man spillet Diablo før, vil man rent faktisk opleve, at det er nemmere og mere brugervenligt end tidligere, både når det gælder om at finde rundt i menuerne men også hele systemet, når der skal levels op og indløses nye skills.

Én ting er sikkert; Diablo III bliver en tidsrøver for rigtig, rigtig mange mennesker. Fans får hvad de har hungret efter, og nye spillere kan forholdsvis nemt komme med på vognen.

Du kan se anmeldelsen fra GO’morgen her:
[youtube id=”KLSbq-mgEl4″ width=”600″ height=”350″]

Og klip fra Pixel.tv, om hvorfor folk tager på natindkøb af Diablo III: