Ugens spil – Uge 21 – Max Payne 3

Max Payne 3
Genre: Action
Aldersmærkning:
Platform: PS3 – Xbox 360 – PC

Du befinder dig i São Paulo, Brasilien.
Her indtager du rollen som Max payne; tidligere politibetjent – nu bodyguard for en rig familie ført an af Rodrigo Branco.

Rodirigos kvinde bliver kidnappet, og det er selvfølgelig din opgave at bevæge dig gennem São Paulos underverden for at befri hende.

Finsk
Max Payne blev oprindeligt udviklet af Finske Remedy og dengang vakte spillet specielt opsigt på at gøre brug af bullet time. Du ved, muligheden for at køre spillet i slowmotion, et kæmpe hit! Måske fordi nogle af os et par år inden havde set Matrix!?

Nu er historien om Max blevet overtaget af Rockstar Games – dem der har lavet spil som GTA, Red Dead Redemption osv. de kan deres kram, når det gælder om at skabe et stemningsfyldt univers og skrive en god historie.

Mange af deres tidligere udgivelser har foregået i en åben verden, hvor du frit har kunne bevæge dig i omgivelserne og gennemføre missionerne i det tempo, du havde lyst til.

Max Payne 3, er anderledes
Det er et lineært spil med en masse cutscenes, der i bedste “Uncharted stil” fortæller historien, og gør spillet til en mere filmisk oplevelse end tidligere.

Stemningen er i top og bliver godt understøttet – specielt af en stærk lydside med virkelig godt stemmeskuespil.

Det tager ca. 12 timer at komme gennem historien, der er også efterfølgende en lang holdbarhed, da der, ud over spillets historie, er ekstra muligheder som f.eks. arkade-mode, hvor det gælder om highscore, New York Minute-mode, hvor du har et minut til at gennemføre en bane – det lyder ikke af meget, men du vinder tid for hver fjende, du gør det af med.

 

Mulighederne for at spille med andre
Rockstar er ikke ligefrem kendt for at lave multiplayer spil.

Denne gang har de dog kastet sig ud i flere muligheder for at spille sammen med op til 15 andre på en gang. Der er de klassiske deathmatch og team deathmatch, hvor det dybest bare handler om at gøre det af med absolut flest.

Lidt mere originalt er Gang Wars og Payne Killer.
Specielt sidstnævnte er sjovt; to spillere skal forsvare sig – de 14 andre spillere skal så finde og nedkæmpe de to. De to spillere kan gå sammen eller splitte sig op og klare sig på egen hånd.

Dem af de 14 deltagere, der gør det af med de to jagtede, bytter roller, og skal nu forsøge at overleve de 14 spillere, der jager dig. (Håber det giver mening?)

Konklusion
God underholdning, lang levetid, super stemning uden dog rigtigt at bringe noget nyt til bordet.

Du kan se indslaget fra GO’morgen lige her:
[youtube id=”nN2o_9fsV9k” width=”600″ height=”350″]