Microsoft sendt til tælling

Af: 
ThomasBense
26. april 2023

Microsoft vil appellere, efter at den britiske regulering har blokeret deres erhvervelse af Activision Blizzard.

CMA (Competition and Markets Authority ) i Storbritianien har meddelt, at de vil sætte en stopper for Microsofts foreslåede erhvervelse af Activision Blizzard "på grund af bekymringer for, at aftalen ville påvirke konkurrencen i cloud gaming-markede.

Microsoft planlægger at appellere beslutningen, selvom det er uklart, hvor lang tid denne proces vil tage.

Microsoft afventer stadigvæk EUs afgørelse i de komende måneder.

Microsofts præsident Brad Smith sagde: "Vi forbliver fuldt engagerede i denne erhvervelse og vil anke. CMA's beslutning afviser en pragmatisk vej til at imødekomme bekymringerne om konkurrence og afskrækker teknologisk innovation og investering i Storbritannien."

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick tilføjede melder ud, at de er sikre i deres sag, og mener ligefrem at aftalen er god for konkurrencen.

Går handlen igennem, er det den største af sin slags i spilindustrien. Går den ikke igennem, er det et kæmpe nederlag for Microsoft, der allerede har brugt en masse ressourcer på den her aftale. Helt sikkert har de set det som en god mulighed for at få en stærkere position i forhold til Sony PlayStation.

Jeg ser frem til at følge forhandlingerne tæt i den kommende tid.

Har du brug for en moderator, foredragsholder, konsulent eller gaming ekspert? Kontakt mig her.

Andre har også læst