Nyt Zelda - Langt om længe!

Af: 
ThomasBense
15. maj 2023

Et af årets mest ventede spil landede i fredags! The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Her er fem facts, du kan lange henover middagsbordet for at være med i samtalen #detvarsålidt 🤗

💡 Det første Zelda spil blev udgivet i 1986 til NES.

Dengang kunne man leje en Nintendo Entertainment System på den lokale tank. 24 timer for en konsol og 2 spil til en 50'er. (tror faktisk ikke at det var helt SÅ dyrt)

💡 Til stor forvirring for mange hedder karakteren, du styrer, Link og ikke Zelda, som er spilseriens overordnede titel. Zelda er prinsessen.

💡 Seriens skaber er en kæmpe legende i spilindustrien, Shigeru Miyamoto. Han fik inspiration til Zelda fra sin barndom, hvor han legede i en skov i nærheden af hans hjem. I Japan blev det til Link på eventyr i en "skov" aka Hyrule. I Danmark har vi Bamse, der går rundt i en skov - begge dele er fedt.

💡 Serien er kendt for at være blandt de første spil, hvor "puzzles" var en vigtig del af spillet. Missioner kunne kun løses, hvis du opklarede den forudgående gåde.

💡 Serien har en lang række ikoniske våben og genstande, hvoraf "Master Sword" er det mest kendte, fordi "it's dangerous to go alone!" Du ved det 😎

Det nye Zelda-spil, "Tears of the Kingdom," er efterfølgeren til et af de bedst anmeldte spil nogensinde "Breath of the Wild". Det tegner til at efterfølgeren er på samme niveau. Det sker ekstremt sjældent, at nogen kan ramme så højt niveau på en efterfølger, så det er virkelig imponerende at Nintendo kan holde niveauet.

Jeg er vild med Zelda-serien! Det var den, der tændte min interesse for elektroniske spil tilbage i 80'erne. Det var her, jeg første gang fandt et sted, hvor jeg kunne tage et afbræk fra hverdagens strabadser og bekymringer og glemme alle de kedelige ting for, at gå på eventyr som en lille helt.💚

Billedet er af mig med dødsangst i øjnene, fordi jeg sidder på en hest på vej ind på live-tv.

God idé... sagde absolut ingen.

Har du brug for en moderator, foredragsholder, konsulent eller gaming ekspert? Kontakt mig her.

Andre har også læst