Endelig - Støtte til dansk spiludvikling

Af: 
29. august 2023

Længe har den danske spilindustri efterlyst en ordning, der støtter udviklingen af danske spil, og nu ser det endelig ud til at ske.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har bakket sine ord om interesse for den danske spilindustri op med handling. I forbindelse med det kommende udspil til finanslov vil der blive afsat mere end 30 millioner kroner til at støtte udviklingen.

Dette markerer forhåbentlig starten på, at Danmark bliver mere konkurrencedygtigt inden for spiludvikling.

Meget mere indhold om spil, film og tech på: Pixel.tv

Det er ikke nogen hemmelighed, at spilindustrien er, og længe har været, i vækst og selvom vi her i landet har stået bag nogle store internationale udgivelser, er de øvrige skandinaviske lande langt foran os.

Desværre er spilindustrien ofte overskygget af dansk film- og musikproduktion, når det gælder opmærksomhed og økonomisk opbakning, selvom det gennem mange har år har vist sig at spilindustrien på verdensplan omsætter for langt flere penge.

Det er ikke for sjov

Det er naturligvis, fordi man har indset, at danske elektroniske spil er en glimrende eksportvare, og at det kan varme i den danske statskasse. Det er dog stadig opmuntrende at se, at spilindustrien får anerkendelse, men ærligt talt burde det være sket for længe siden, og jeg synes, at vi i Danmark har "sovet i timen".

Læs også: Om nye medievaner

Nu er det endelig sat i gang, og forhåbentlig vil nogle af de danske talenter drage fordel af det nye spilinstitut.

Jeg glæder mig til at følge med.

Har du brug for en moderator, foredragsholder, konsulent eller gaming ekspert? Kontakt mig her.

Andre har også læst